Egy éves a közmédia kulturális híradója

A kulturalis híradó az elmúlt évben beszámolt a magyar kultúra legfontosabb eseményeiről: Kolozsvártól, Berlinen át egészen New York-ig. A csatorna eddig 260 adást és 3600 riportot készített az irodalom, képzőművészet, zene és tánc, film és színház világában.

A kulturális, tudományos és oktatási műsorokkal jelentkező csatorna tavaly szeptember 18-án indult el. A Kulturális Híradó a 260. adáshoz érkezik az első évfordulón, egy év alatt 3600 eseményről számolt be a Kárpát-medencéből, a helyszíneken 4600 interjút készítettek neves művészekkel. A születésnap több meglepetést is tartogat a nézők számára.

A szerkesztők és a riporterek egy év alatt több mint negyven különböző kulturális, tudományos és oktatási műsort készítettek. Az iskolásoknak a tanulásban is segítenek, és idegen nyelveket is lehet tanulni az M5-ön.

A születésnap nem múlhat el ünneplés nélkül. Vasárnap a Hétvégi Belépőben lesznek meglepetések, hétfőn pedig minden műsor apró összefoglalókkal mutatja be: mivel telt az elmúlt egy év.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »