Egy év börtönt kapott egy koszovói határsértő

Határzár tiltott átlépésének bűntette miatt egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásban egy koszovói állampolgárt, a férfi harmadszor lépett illegálisan magyar területre a kerítésen keresztül – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádlottat tavaly szeptemberben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt két évre kiutasította a bíróság Magyarország területéről. Ezt követően február 10-én, miután ismét a határzáron keresztül lépett jogellenesen Magyarországra, tizenegy hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették.

A férfi március 5-én reggel a mások által kivágott kerítésen ismét magyar területre lépett, de a rendőrök újra elfogták. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A szabadságvesztés mellett négy év kiutasítást is elrendelő ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem emelkedett jogerőre – tudatta a csoportvezető ügyész.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »