Egy év alatt 30 százalékkal nőtt a rezsi Ukrajnában

Az előző év azonos időszakához képest 2016 januárjától októberig a közüzemi szolgáltatások ára 32,4 százalékkal nőt – derült ki az Ukrán Statisztikai Szolgálat adataiból.

2015 január-októberével összehasonlítva a lakbér, a víz, az elektromos energia, a földgázszolgáltatás és egyéb tüzelőanyagok ára 32,4 százalékkal nőtt. A meleg víz és a fűtés legmagasabb ára 75,3 százalékkal emelkedett.

Tíz hónap alatt a villamosenergia ára 63 százalékkal, a víz díja 30,5 százalékkal emelkedett a tavalyi évhez képest – számol be az UNN hírügynökség.

A földgáz ára 21,5 százalékkal emelkedett, ami kevesebb, mint az előző évben, amikor is 42,2 százalékos volt a drágulás. A szennyvíz elvezetéséért az ukránok 20,7 százalékkal, a lakások tatarozásáért és karbantartásáért pedig 10,7 százalékkal fizettek többet az előző évhez viszonyítva. A lakhatási díj 2015 októberéhez képest az idén 7,2 százalékkal nőtt.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: rezsi, közüzemi szolgáltatások, áremelkedés, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »