Egy egész műszakot kirúgatott Moszkal az aknaszlatinai határátkelőről

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) az Állami Fiskális Szolgálat alkalmazottaival együttműködve leleplezték az aknaszlatinai ukrán-román határátkelő korrupt ellenőrét.

A vámtisztviselő 300 dollár összegű kenőpénzért cserében az államhatáron feljegyzés nélkül átengedett egy nagy tétel ékszert, melyet Ukrajnában értékesítettek volna. Az ügyben büntetőeljárást indítottak. Az Ukrán Büntető Törvénykönny 368-ik cikkelye értelmében a korrupt személyt öttől tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik – írja a Zakarpatszkij Korrespondent.

Június 9-én Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója utasítást adott ki Volodimir Koliesznyikovnak, a Kárpátaljai Vámhatóság vezetőjének, hogy menessze a vámon dolgozó teljes műszakot, amelyben a korrupt vámtisztviselő dolgozott.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Moszkal: oroszok szállítják el a fákat UkrajnábólTíz új kárpátaljai határátkelő megnyitását kéri Moszkal KijevtőlMoszkal: Bűnöző ellenőrzi a vámszolgálatot KárpátaljánRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Técsői járás›Aknaszlatina (Солотвино)Címkék: Ukrán Állami Határszolgálat, Hennagyij Moszkal, korrupció, megvesztegetés, kenőpénz, Kárpátalja, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »