Egy dologban igazán biztos Rafael Nadal

Egy dologban igazán biztos Rafael Nadal

Az idei esztendő nem úgy alakult eddig Rafael Nadal számára, ahogy azt eltervezte. A spanyol teniszezőt érték meglepő vereségek, újfent doppingolással vádolták meg, ám a korábbi világelső az Indian Wells-ben zajló kemény pályás mesterversenyen végre kezdi visszanyerni a formáját.

Ha valaki az év elején, amikor Abu Dzabiban ragyogó teniszt bemutatva tornát nyert, majd rögtön utána döntőzött Dohában Rafael Nadal, azt állítja, hogy a spanyol március közepéig még salakon sem fog versenyen diadalmaskodni, valamint már az első fordulóban kiesik az Australian Open-en, vélhetően elmeorvoshoz küldik. Pedig a helyzet jelenleg ez, és a korábbi világelső már saját felségterületén, a salakon is olyan játékosoktól kapott ki – az osztrák Thiem és az uruguayi Cuevas –, akiket korábban simán vert.

Ráadásul Marija Sarapova doppingbotránya után ismét elővették, és többek között az egykori francia sportminiszter, Roselyne Bachelot a spanyol salakkirályt is tiltott szerek használatával vádolta meg, mondván, hosszabb sérüléseire hivatkozva azért hagy ki hosszú hónapokat, mert ezalatt kiürülhet a szervezete. Nadal tőle szokatlan módon reagált a politikusnő vádjára, beperelte őt.

Ugyanakkor az Indian Wells-i mesterversenyen ismét a régi Nadalt láthatják a nézők, aki legutóbb melbourne-i legyőzőjén, a szintén spanyol Fernando Verdascón állt bosszút. Előbb lenullázta, majd öt szettlabdát hárítva legyőzte ellenfelét (6:0, 7:6), és már a nyolcaddöntőknél jár.

– Ebben az évben már három tornán is elveszítettem a létfontosságú rövidítéseket, így ez a mostani siker, ráadásul szettlabdákat hárítva, nagyon jót tettek az önbizalmamnak. Lassan kezdek visszatalálni a helyes útra, és biztos vagyok abban, leszek én még a régi. Persze ehhez jól kell többek között itt is szerepelnem, hiszen minden siker egy újabb lépcsőfokot jelent felfelé. Nem lesz egyszerű dolgom a következő körben, ugyanis a német Zverev ragyogó tehetség, akiből akár Top tízes játékos is lehet. Eddig két kiemeltet, a bolgár Dimitrovot és a francia Simont is simán verte, így a legjobbamat kell ellene nyújtanom, ha le akarom győzni – jelentette ki Nadal, aki korábban már háromszor is diadalmaskodott ezen a tornán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »