Egy cigány kislány nyerte a Kárpát-medencei helyesírási versenyt

Egy cigány kislány nyerte a Kárpát-medencei helyesírási versenyt

A karancslapujtői, 7. osztályos Paulik Krisztina 100 százalékos eredménnyel nyerte meg a Simonyi Zsigmond-verseny Kárpát-medencei döntőjét, maga mögé utasítva az elitiskolák tanulóit, írja a Roma Sajtóközpont híre alapján az Index.

A felsőtagozatosoknak rendezett versenyen már ötödikes korában is elindult, de akkor még csak az ötödik lett, hatodikban viszont nyert, idén pedig már 100 százalékos eredménnyel végzett. A Betti becenevű lány az RSK-nak azt mondta, hogy “kicsit azért haragszom, mert a megyei fordulón a 100-ból csak 99 pontot értem el, hosszú ű-vel írtam egy szót, amit röviddel kellene. Jövőre ezt az eredményt is szeretném javítani.”

A lány felkészítő tanára szerint nem volt még példa arra, hogy valaki Nógrád megyéből nyerjen ezen a versenyen. Bartus Nóra szerint nagy élmény volt Bettivel együtt dolgozni, és nagyon büszke rá.

Betti anyukája szerint míg más szülőnek azért kell noszogatnia gyermekét, hogy írja meg a házi feladatot, neki az a kihívás, hogy a tanulástól vegyen el egy kis időt, hogy a lánya gyerek is lehessen. A lány magyart és történelmet szeretne tanulni az ELTE-n, mivel ezek a kedvenc tantárgyai.

Mellesleg Betti még a saját magáról szóló cikkben is talált helyesírási hibát, így azt javítva küldte vissza a Roma Sajtóközpontnak.

Forrás: Index

The post Egy cigány kislány nyerte a Kárpát-medencei helyesírási versenyt appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »