Egy azeri drón csapást mért egy örmény önkénteseket szállító buszra

Az örmény védelmi tárca hétfői közlése szerint Azerbajdzsán drónnal csapást mért egy örmény önkénteseket szállító, Hegyi-Karabah területére tartó buszra, és a támadásban öten életüket vesztették.

Helyi sajtóértesülések szerint az incidens a szakadár Hegyi-Karabah központjától, Sztyepanakerttől (Hankendi) mintegy hatvan kilométerre északra történt.

Örményország és Azerbajdzsán között a térségben szombatra virradó éjszaka éleződött ki a konfliktus. A tüzérség és a légierő bevonásával harci cselekmények indultak, s ezek elindításáért a felek egymást vádolják.

Vasárnap a bakui védelmi minisztérium egyoldalúan bejelentette, hogy leállítják a katonai akciókat. Jereván közlése szerint ez “információs csapda”. Az örmény védelmi tárca és Sztyepanakert is arról számolt be, hogy a harcok hétfőn már harmadik napja folytatódtak.

Az el nem ismert köztársaság védelmi minisztériumában bejelentették: a Hegyi-Karabahi Köztársaság hadserege kész tárgyalni egy olyan tűzszüneti ajánlatról, amelynek értelmében visszaállítanák a korábbi állapotokat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »