Egy angol város elszakadna Nagy-Britanniától, hogy EU-tag maradjon

Egy angol város elszakadna Nagy-Britanniától, hogy EU-tag maradjon

A Kelet-sussexi üdülőváros, Brighton and Hove EU-párti szavazói képtelenek belenyugodni a Brexit-referendum végeredményébe, illetve abba, hogy a demokrácia játékszabályai nem csak aakkor működnek, ha az ő álláspontjuk győz; elszakadnának Nagy-Britanniától, írja az Express.

A város maradáspárti szavazói hangos és hangzatos online kampányba kezdtek, hogy a szigetország egyik legnépszerűbb üdülőövezete függetlenedjen a brit államtól, amiért a többség nem az unióra voksolt 23-án.

“Mi lehetnénk

az Egyesült Királyság Monacója”

– írják az interneten közzétett petícióban, amit eddig 2000 elkeseredett EU-szimpatizáns írt alá.

A partvidéki település csaknem 70 százaléka a maradás mellett tette le a garast a múlt csütörtöki szavazáson, így az ott lakók többsége kifejezetten csalódott a végeredmény miatt.

Douglas Smith, az aláírásgyűjtés kezdeményezője így indokolta az akció elindítását:

“Határozottan kifejeztük a maradás melletti igényünket. Ha Anglia és Wales lakóinak joguk van az EU-tól való különválást választani, akkor nekünk is jogunkban áll, hogy szembehelyezkedjünk ezzel a döntéssel.”

Álláspontja szerint igazságos lenne egy helyi referendum kiírása, ami megadhatná a lehetőséget a városlakók számára, hogy a saját jövőjükről dönthessenek.

Az elszakadási mizéria odáig fajult, hogy a település polgárai már saját himnuszt és zászlót is készítettek, bízva a kezdeményezés sikerében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »