Egy alapító is kilép a Professzorok Batthyány Köréből

Ángyán Józsefhez hasonlóan Solymosi Frigyes akadémikus is otthagyja a szervezetet.

A Széchenyi-díjas akadémikusnál azzal a szervilitással telt be a pohár, amelynek a jegyében a testület nemrég állásfoglalást adott ki a bevándorlásról – írja a Nol.hu, amelynek a professzor eljuttatta a kilépésről szóló közleményét:

„Mint a Professzorok Batthyány Körének (PBK) egyik alapító tagja, bejelentem kilépésemet a körből. Sajnálatos módon a PBK fokozatosan eltávolodott azoktól a célkitűzésektől, amelyeket megalakulásakor (1995. június 3.) magunk elé tűztünk. Mindezekre különböző publikációkban – minden különösebb hatás nélkül – már számtalan alkalommal rámutattam, kiváltva ezzel a (szélső)jobboldal támadását. Mindezek betetőzése az a szervilis állásfoglalás – akárhogyan is magyarázzák –, amelyet a közelmúltban az elnökség a PBK-tagság nevében a bevándorlással kapcsolatban a sajtóban közzétett.”

Szeged, 2016. augusztus 26.

Solymosi Frigyes
Széchenyi-díjas akadémikus,
a PBK egyik alapítója”

Mint ismeretes, egy hete Ángyán Józsefnek, az Orbán-kormány valamikori földművelésügyi államtitkárának lett elege abból, hogy a Professzorok Batthyány Köre egy „megdöbbentően szervilis” sajtónyilatkozatot adott ki az októberi népszavazással kapcsolatban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »