Egereket találtak, azonnal bezárták az üzemet

Egereket találtak, azonnal bezárták az üzemet

Újszülött és döglött egereket talált a Nébih egy reformélelmiszereket gyártó üzemben – a Csongrád megyei gyárban magliszteket, tésztákat és olajokat állítottak elő.

A rágcsálókat egy raklap megbontása után találták meg. Az ellenőrök szerint a termékek és az alapanyagok nyomon követhetősége sem felelt meg a szabályozásnak, ráadásul azokat a helyiségeket is koszosnak találták, ahol nem voltak egerek. Összesen 10 tonna élelmiszert és alapanyagot foglaltak le. A vállalkozás több milliós bírságra számíthat. Az üzemet azonnal bezárták.

„Az egység több helyen egérürülékkel szennyezett, a padozat, az oldalfalak, az alapanyag-raktárban beázás volt látható, illetve ott megbontottunk egy alapanyag-terméket, és azok között nagy mennyiségű élő egér volt különböző korosztályban, napos egértől, fiatal egértől kezdve minden látható volt. Az egységben félkész termékek nyomon követése nem volt biztosított, jelöletlen kibontott ládákban, zsákokban tárolták ezeket. Mind emiatt az egység működését azonnali hatállyal felfüggesztettük” – tájékoztatott Helik Ferenc, a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának vezetője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »