Ecclestone páros lábbal szállt bele a nőkbe

Ecclestone páros lábbal szállt bele a nőkbe

Noha korábban mindent megadott volna azért Bernie Ecclestone, hogy legyen női pilótája a Forma–1-nek, mára alaposan megváltozott a véleménye. A brit milliárdos ugyanis kijelentette, a hölgyek képtelenek normálisan elvezetni egy F1-es autót.

Az elmúlt években valóságos hadjáratot folytatott Bernie Ecclestone azért, hogy a Forma–1-ben legyen női pilóta. Elsősorban olyan jelöltjei voltak, akik amellett, hogy valamit letettek már az autósport asztalára – Danica Patrick, Carmen Jorda vagy Susie Wolff –, a külsejükkel is rengeteg nézőt vonzhatnak a sportágba. Ez pedig újabb bevételeket eredményezhetett volna…

Nos, Ecclestone törekvéseit eddig nem kísérte szerencse. A brit milliárdos 180 fokos fordulatot hajtott végre ebben a témában, és mára ott tart, hogy alkalmatlannak nevezi a nőket arra, hogy egy F1-es autót elvezessenek.

– Amellett, hogy kételkedem abban, hogy fizikailag képesek lennének elvezetni egy F1-es versenyautót, vélhetően nem is vennék őket túl komolyan férfi riválisaik – jelentette ki az Advertising Week Europe 2016 konferenciáján Ecclestone.

Viszont más területen már nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a nők szerepet vállaljanak a Forma–1-ben. Példaként a Sauber csapatfőnökét, Monisha Kaltenbornt vagy Claire Williamst említette meg, aki az édesapja, Sir Frank Williams által alapított istállót lassan képes egyedül is elvezetni.

– Hogy miért kaphatnak egyre fontosabb szerepet egy csapat irányításában? Talán azért, mert nincs akkora egójuk, mint a férfiaknak, így alkalmassá váltak arra, hogy vezetői beosztást is betöltsenek – árulta el Bernie Ecclestone.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »