EBESZ-fegyverzetellenőrök látogatnak Magyarországra

Ötnapos látogatást tesz Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 26 részt vevő államának 71 képviselője jövő hétfőtől, többi között repülőbázist keresnek fel – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a bizalom- és biztonságerősítő intézkedésekről szóló 2011. évi bécsi dokumentum előírásainak megfelelően szervezett egyhetes rendezvény programjai között repülőbázis- és katonailétesítmény-látogatás is szerepel. Az EBESZ-államok képviselői átfogó képet kaphatnak az alakulatok rendeltetéséről, helyükről a Magyar Honvédség szervezeti struktúrájában, a kiképzés rendszeréről,  főbb fegyverzeti eszközeiről.

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében tett látogatás mellett megemlékeznek a magyar fegyverzetellenőrzés 25. évfordulójáról. Az ünnepélyes állománygyűlésen a külföldi vendégek mellett a Magyar Honvédség vezetése, a fegyverzetellenőrzés területén együttműködő társszervezetek képviselői, valamint a fegyverzetellenőrzési szervezet volt munkatársai is részt vesznek – olvasható a HM tájékoztatásában.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »