Ebekről és gazdáikról: kutyákról szóló könyvet mutattak be Udvarhelyen

Ebekről és gazdáikról: kutyákról szóló könyvet mutattak be Udvarhelyen

Nagy Ibolya és Nagy Gábor Gazdát kutyájáról című beszélgetőkönyvét mutatták be, és a kiadványban szereplő illusztrációkból nyílt kiállítás szerdán Székelyudvarhelyen.

kutyat gazdajarol konyvbemutato AB-4_b

A könyvben tizenöt kutyatartó történeteivel találkozhat az olvasó, a kutyákról készült pasztellek másolataival együtt, többek közt Kallós Zoltán néprajzkutató, Molnár Levente és Bogdán Zsolt kolozsvári színművészek kutyatörténeteivel.

Nagy Ibolya zenetanár, korrepetitor az Agnus Rádió megalakulásától kezdve a komolyzenei műsorok szerkesztője. Férje, Nagy Gábor, a pasztellek szerzője elmondása szerint kipróbálta a pantomimet, a filmgyártásba is belekóstolt. A könyv megírásának ötlete Nagy Ibolyától származik.

A beszélgetőkönyvben megszólaltatott kutyatulajdonosok nemcsak kedvenceikről, hanem önmagukról is mesélnek. Nagy Gábor, az illusztrációk alkotója elmondta, azokból a képekből lesz kiállítási anyag, amelyeken sikerült megragadni az állatok tekintetét. A kiállított képek az udvarhelyi városi könyvtár látvány- és hangzóanyag részlegén tekinthetők meg május kilencedikéig.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »