Ebben rejlik a Hrojszman-kormány hatalmas kudarca

Nincs meg a megfelelő kommunikáció az ukrán hatalom és a lakosság között, amely segítene a kölcsönös egyetértésben. Az okok egyike az, hogy a lakosság ellenszenvet táplál Ukrajna vezetőinek irányába.

A Területfejlesztési Intézet igazgatója, Jurij Hanuscsak szerint a Hrojszman-kormány hatalmas kudarca abban rejlik, hogy nincs meg a szükséges párbeszéd a civil társadalom és az ukrán kormány között a rezsidíjakkal és a szubvencióval kapcsolatban. A szakértő elmondta, szükség van arra, hogy olyan emberek is szóhoz jussanak, akik nem tartoznak a hatalomhoz.

Az emberek Ukrajnában sohasem kedvelték a hatalmon lévőket – tette hozzá.

Amíg a civil társadalom és az ukrán kormány nem ülnek le tárgyalni a közüzemi díjakról és a rezsitámogatásról, addig az egyszerű emberek nem tudnak majd pozitívan viszonyulni ezekhez a dolgokhoz – jelentette ki Hanuscsak.

A szakértő tisztában van azzal a problémával is, hogy amint a civil társadalom képviselői nagyobb hatalmat kapnak a kezükbe, őket is megutálják majd a hétköznapi emberek.

Hanuscsak hozzátette, hogy a Miniszteri Kabinet és a minisztériumok munkajavulásának, valamint a képviselők munkájának hatékonyabbá tételének párhuzamosan kell végbemennie. Mivel a képviselők többsége nem jár rendszeresen parlamenti ülésekre, ezáltal akadályokat gördítenek a törvények esetleges jóváhagyása elé.

A szakértő továbbá kifejtette, hogy azoknak a reformoknak, melyeket az előző kormány kezdett meg, két év múlva lesz majd érezhető eredménye. A civil társadalomnak emlékeztetnie kell a képviselőket az állam előtti kötelezettségeikre – írja a Golos.ua.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Hrojszman-kormány, szubvenció, közüzemi szolgáltatások, rezsi, Ukrajna, ukrán politika, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »