Eb: kiszenvedték a győzelmet az angolok

Eb: kiszenvedték a győzelmet az angolok

Az angol válogatott 2-1-re legyőzte a walesi csapatot a B csoportban.

Meglepetésre a végig passzív játékot mutató walesiek szereztek vezetést Gareth Bale révén, aki az első meccshez hasonlóan most is szabadrúgásból talált be. A félidőben az angolok kapitány, Roy Hodsgon kettőt is cserélt: Kane helyett bejött Vardy, Sterling helyett pedig Sturridge.

A második játékrész is meddő angol mezőnyfölényt hozott, aminek meg is lett az eredménye: az 56. percben Vardy szépített, aki bár lesről szerzett gólt, a labda egy walesi játékosról került hozzá, így a találatot megadták. A győztes gólt a másik cserejátékos, Daniel Sturridge szerezte a 92. percben. A mérkőzéshez egy rekord is fűződik, ugyanis azzal, hogy Marcus Rashford a 73. percben beállt, ő lett az angol válogatott legfiatalabb Eb-n pályára lépő játékosa.

Anglia – két kör után – 4 ponttal vezeti a C csoportot, az egyaránt 3 pontos Wales, valamint Szlovákia előtt, míg Oroszország a negyedik 1 ponttal.

Ma még két találkozóra kerül sor. A C csoportban Ukrajna–Észak-Írország, valamint Németország–Lengyelország mérkőzéseket rendeznek. Előbbi 18, utóbbi 21 órakor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »