Eb-biztonsági mérleg: 1,2 egyenruhás egy látogatóra

Eb-biztonsági mérleg: 1,2 egyenruhás egy látogatóra

Kiemelt biztonsági intézkedések mellett készülnek a francia Riviérán a jövő héten kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságra. Nizzába több tízezer nézőt várnak a lengyel–északír meccsre. Az UEFA közben arra figyelmeztette a drukkereket, hogy ha nem hivatalos internetes oldalon vásároltak belépőt, nem engedik be őket.

„Az emberek, akik ebbe a szurkolói zónába jönnek, először egy lezárt részbe lépnek, ahol fémdetektorokkal vizsgáljuk át a táskájukat. Mindent, a táskát, sisakot, minden nagyméretű tárgyat, ami veszélyt jelenthet az emberekre, letétbe kell helyezni itt. Csak ezután lehet a szurkolói zónába belépni. Olyan biztonsági ellenőrzésen kell átmenniük az embereknek, mint a francia repülőtereken vagy a pályaudvarokon” – árulta el a nizzai rendőrség igazgatója, Jean-Louis Trugilo.

Május végén az Egyesült Államok arra figyelmeztette az amerikai állampolgárokat, hogy a labdarúgó-kontinenstorna alatt terrortámadások lehetnek. A francia hatóságok azonban hatalmas rendőri készültséget vezetnek be az Európa-bajnokság idejére.

A több tucat kamerát külön parancsnoki központból figyelik. A nizzai rendőrség szerint a francia Riviérán lesz a legnagyobb az egyenruhások száma.

„A látogatókra jutó biztonságiak arányát nézve, 1,2 egyenruhás jut egy látogatóra. Ilyenre nem volt példa Franciaországban” – mondta az igazgató.

A június 10-től július 10-ig tartó Eb-n 51 meccset játszanak 10 stadionban, ezalatt két és fél millió szurkolót várnak Franciaországba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »