Eb: A görög példa lebeg Magyarország előtt

Eb: A görög példa lebeg Magyarország előtt

Alig ismert német edző esélytelen csapattal nyert már Európa Bajnokságot – írja a német Zeit.de elemzése. Az ENSZ pedig még mindig azt mondja: a menekültellenes magyar törvények ellenkeznek a nemzetközi joggal. Külföldi lapszemle.

A magyar törvények egy része ellentmond a nemzetközi és európai jognak a menekültek ügyében – írja az ENSZ menekültügyi oldala. A világszervezet szerint a tranzitzónákban szándékosan rosszak a körülmények, a kérelmek elbírálása pedig lassú, mert a magyar kormány ezzel is távol akarja tartani a migránsokat. A röszkei táborban lévő afgánok azt mondták: Bulgária még ennél is rosszabb hely.

Szorosabb mezőgazdasági együttműködést akar Magyarország és Fehéroroszország, írja a Belta belarusz hírügynökség. Az élőállat-termelést szeretnék növelni, és a fehéroroszok Magyarországon keresztül céloznák meg az uniós piacot. A két ország között mindössze nyolcmillió dollár volt a kereskedelmi forgalom tavaly.

Bernd csodája, német segítséggel jön rendbe a magyar foci – írja a Zeit.de. Az Eb-előzetesük szerint miután Orbán Viktor elrendelte a magyar futball fejlesztését, elkezdték lemásolni az utánpótlásra és amatőrökre építő német rendszert, még ha a stadionépítési programot sokan kritizálják is. A magyar csapatról azt mondják, nem lehet leírni őket, mert a szintén német edző által irányított görögök is Eb-t nyertek 2004-ben, és ők szintén esélytelenek voltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »