E-mailben jelezte az utazási ügynökség, hogy csődbe ment

E-mailben jelezte az utazási ügynökség, hogy csődbe ment

Kizárta a Genius Travel utazási ügynökséget tagjai közül a turisztikai irodákat tömörítő országos egyesület (ANAT), miután a cég e-mailben jelezte ügyfeleinek, hogy csődbe ment, ezért nem tudják biztosítani a kliensek által lefoglalt és kifizetett utazási csomagokat. 

00genius-travel_b

Az elektronikus levél után a cég újabb e-mailt küldött, amelyben azt állították, hogy minden megoldódott, néhány nap múlva viszont újabb értesítés érkezett a fizetésképtelenségről. Az ANAT közleményben jelezte: a Genius Travel egyrészt anyagi kárt okozott ügyfeleinek, ugyanakkor rossz színben tüntette fel az egyesület tagjait, olyan ügynökségeket, „amelyek tisztességesen járnak el klienseikkel”.

Az utazási iroda múlt héten küldte el az e-maileket, ezt követően több ügyfél is az ANAT-hoz fordult. A szervezet felszólította az ügynökséget, hogy tisztázza a helyzetet, erre azonban nem került sor, így kizárták a tagok közül. Az egyesület azt is közölte: nyomon követik a helyzet alakulását, és értesíteni fogják az ügyfeleket arról, hogy mit kell tenniük a kártérítés érdekében.

A Profit.ro hírportál arról számolt be: sajtóértesülések szerint több száz ügyfelet érhetett kár, de a cég – törvény által előírt – 10 ezer dolláros biztosítása alig 10–15 család kártérítését fedezi, így elképzelhető, hogy tucatnyi polgár soha nem látja viszont a befizetett összeget. A hírportál rámutatott: néhány éve a nagy turisztikai ügynökségek vezetői felvetették, hogy a jogszabálynak drágább biztosítás megkötésére kellene köteleznie a vállalakozásokat. Jelenleg a kis cégeknek 10 ezer, míg a nagy ügynökségeknek 50 ezer dolláros kötvényt kell vásárolniuk. A téma végül elült, mert a kis irodák a versenyhelyzet megsértésétől tartottak, állításuk szerint ugyanis ők nem engedhetik meg maguknak a több tízezer dolláros vagy eurós biztosítást.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »