Dzsudzsák megsérült, de nincs veszélyben az Eb-szereplése

Körülbelül három hétig nem léphet pályára Dzsudzsák Balázs, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

Dzsudzsák Balázs a március 26-i, horvátok elleni válogatott mérkőzésen szedett össze egy bokasérülést, utána egy hónapig lábadozott, de csak múlt pénteken tért vissza a pályára, amikor török klubcsapata, a Bursaspor a Kayserisportól kapott ki bajnoki mérkőzésen. Ekkor Dzsudzsák egy újabb sérülést szedett össze, egy lövésnél a combfeszítő izmában keletkezett mikroszakadás – írja az mlsz.hu

„Szerencsére nincs nagy baj, csak egy apró sérülésről van szó, amit egy rossz mozdulat okozott. Három hét alatt teljesen rendbe fogok jönni, a válogatott májusi felkészülése során elkezdhetem a munkát, és az Európa-bajnokságig hátralévő két mérkőzésre már teljesen egészséges leszek – mondta a szövetség honlapjának Dzsudzsák.

Bernd Storck válogatottja május 20-án a Groupama Arénában Elefántcsontpart együttesével játszik felkészülési mérkőzést, június 4-én pedig a világbajnoki címvédő Németország vendégeként lép pályára. A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban – szedte össze az MTI a magyar labdarúgó-válogatott soron következő megmérettetéseit, melyekről Dzsudzsák Balázs biztosan nem akar lemaradni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »