Dzsihadista propagandáért 20 hónapot kapott Ausztriában egy 15 éves török gyerek – már visszaeső

Alig egy évvel azután született ítélet, hogy egyszer már elítélték őt, mert robbantásos merényletre készült az egyik bécsi pályaudvar ellen, és csatlakozni akart az Iszlám Államhoz. A török származású, akkor 14 éves iskolást tavaly májusban 2 év, nagyobbrészt felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották, a büntetéséből 8 hónapot kellett letöltenie.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

De nem sokkal azután, hogy feltételesen szabadlábra helyezték, a mobiltelefonjáról egy toborzó célú, az ISIS egyik fegyveresét ábrázoló fényképet küldött egy másik fiatalembernek.
A Bécstől kb. 70 km-re nyugatra fekvő Sankt-Pölten bírósága most 20 hónap letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá, tekintettel arra, hogy a tettét visszaesőként követte el.

A nem jogerős ítélet indoklásában a bíró azt hangoztatta, hogy enyhe büntetést szabott ki, de arra figyelmeztette a vádlottat, hogy ez lesz az utolsó esélye, hogy megvesse a lábát az osztrák társadalomban.

A védő azzal igyekezett menteni a 2007-ben Ausztriába került fiút, hogy hátrányos megkülönböztetésként élte meg, hogy súlyos tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek közé tették az iskolában, és ez is hozzájárult a radikalizálódásához.

Belügyminisztériumi közlések szerint Ausztriából 260 ember, köztük több nő és gyerek utazott Szíriába és Irakba, hogy ott az ISIS oldalán harcoljon.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »