Dzsihadista gyilkosok éldegélnek Molenbeekben, a hatóságok csak megfigyelik őket

A titkosszolgálatok mintegy hatvan olyan radikális személyt tartanak megfigyelés alatt Brüsszel hírhedtté vált Molenbeek-Saint-Jean nevű negyedében, akik fenyegetést jelenthetnek az állam biztonságára – közölte Jan Jambon belga belügyminiszter csütörtökön.

A tárcavezető tájékoztatása szerint az 57 megfigyelt többsége korábban külföldön harcolt különböző dzsihadista csoportok tagjaként. Közülük 27-en pedig a jövőben készülnek Szíriába utazni.

"Lehetséges, hogy nem mindegyikük jelent komoly veszélyt" – jelentette ki Jambon, hozzátéve, hogy azok le fognak kerülni a listáról, akik "már nem jelentenek fenyegetést a társadalomra".

A belügyminiszter elmondta, hogy a radikalizálódás felszámolását célzó terv keretében a hatóságok az elmúlt hat hónap során mintegy ötezer házkutatást tartottak Molenbeek-Saint-Jeanban.

A 96 ezer lakosú kerület azután került a sajtó érdeklődésének középpontjába, hogy kiderült, a tavaly novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli merényletek elkövetői közül többen is hosszabb-rövidebb időre megfordultak a kerületben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »