Durvul a kampány: meztelen Trump-szobrokat állítottak fel amerikai nagyvárosokban

Donald Trump életnagyságú, kevéssé hízelgő meztelen szobrai bukkantak fel csütörtökön több amerikai nagyvárosban, köztük egy New York-i parkban.

A The Emperor Has No Balls (A császár töketlen) című alkotás a kezeit a méretes pocakján összekulcsolva, a két lába közt némi hiányossággal küzdve, narancssárgás színben ábrázolja a republikánusok elnökjelöltjét.

A New York, San Francisco, Los Angeles, Seattle és Cleveland egy-egy közterületén felállított installációkat egy INDECLINE nevű aktivistacsoport vállalta magára. A szobrokat egy Ginger nevű clevelandi művész segített elkészíteni.

A művészeket, zenészeket és filmkészítőket tömörítő egyesület, amely már korábban is felszólalt Trump ellen, közleményében azt írta, reméli, hogy a vagyonos üzletember “soha nem kerül a világ legnagyobb hatalommal bíró politikai és katonai pozíciójába”.

A manhattani Union Square Park ideiglenes Trump-szobra érthető módon igencsak meglepte a New York-i járókelőket, akik döbbenten és nevetgélve sétáltak el az életnagyságú mű mellett.

A parkszolgálat csütörtök koradélutánra eltávolította az alkotást, mert – mint azt a szóvivő kifejtette – a park területén tilos engedély nélkül felállítani bármilyen építményt.

Trump szóvivője egyelőre nem reagált az üggyel kapcsolatos megkeresésre.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »