Durván megugrott a gyűlöletbűncselekmények száma a Brexit után

Durván megugrott a gyűlöletbűncselekmények száma a Brexit után

A gyűlöletből elkövetett bűncselekmények száma drámai mértékben megemelkedett Nagy-Britanniában a népszavazás óta. Egészen pontosan megötszöröződött a bejelentetett esetek száma.

 

A korábbi heti 63 erőszakos bűncselekmények gyakorisága felszökött heti 331 esetre, miután a britek kiszavazták magukat az EU-ból. A legtöbb incidens a kelet-európaiakat (tehát a V4-ek állampolgárait is) és a moszlimokat éri.

 

„A rasszista indíttatású, bevándorlók ellen elkövetett erőszakos cselekmények némelyike sokkolt és felháborított”, mondta Sara Thornton, a brit Rendőr-parancsnokok Nemzeti Tanácsának elnöke. Hozzátette, hogy a bevándorlók a sérelmükre elkövetett szóbeli atrocitásokról, negatív megjegyzésekről tettek bejelentést főleg a közösségi oldalakon. Bevándorló-ellenes plakátok és korlátozott számban bántalmazási esetek is előfordultak.

 

Thornton azt is megjegyezte, hogy a rendőrség a továbbiakban minden héten elkészíti majd a gyűlölet-bűncselekmények statisztikáját, hogy megtudják az indulatok hátterének pontos okát.

 

 

HNonline.sk

Nyitókép: nationalmemo.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »