Durva videóval üzent hadat Gyurcsány Orbánnak

Az Orbán-kormány 2012-re kórházi ellátásra 500 milliárd forinttal, gyógyszertámogatásra 290 milliárd forinttal költött kevesebbet, mint a Gyurcsány-kormány – többek között ezzel támad a volt miniszterelnök.

Rendes egészségügyi ellátás ma már csak a kiváltságos keveseknek, az ellopott pénzből milliárdossá lett fideszeseknek jut – ezzel a felütéssel indít a Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán látható, az Orbán-kormányt támadó videó.

Az Orbán-kormány 2012-re kórházi ellátásra 500 milliárd forinttal, gyógyszertámogatásra 290 milliárd forinttal költött kevesebbet, mint a Gyurcsány-kormány – hangzik el. Szó esik arról is, hogy ma Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésekben – lévén, hogy nincs pénz fertőtlenítőszerre és alapvető eszközökre –, mint autóbalesetben, és rákos megbetegedésekben is világelsők vagyunk.

„Orbán Magyarországán még a legjobb kórházakban is rosszabb állapotok uralkodnak, mint az európai börtönkórházakban, sok kórtermet már csak annyira sem fűtenek, mint a felcsúti edzőpályákat” – hallható.

A felvétel érinti az orvoselvándorlás kérdését is, kiemelve, hogy az országot elhagyó orvosok 77 százaléka még nincs negyvenéves, miközben minden harmadik itthon maradt orvos hatvan évnél idősebb, akik pedig kimentek, már nem akarnak visszajönni. „Orbán Magyarországán még egy vakbélműtétbe is belehalhatunk, mert nem marad, aki megműtene” – hangzik el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »