Dúró Dóra a helyén marad

Nem mond le a Jobbikban betöltött tisztségeiről Dúró Dóra. Az országgyűlési képviselő ezt Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra. Mint fogalmazott: nagyon nehéz volt meghoznia ezt a súlyos, de „végül a felelősségtudatom által megkövetelt döntést: a Jobbik céljai változatlanok, ezek megvalósításáért végzem továbbra is munkámat, eddigi feladatköreimben”.

Mint ismert, Dúró Dóra korábban azért akart megválni tisztségei­től, mert férje, Novák Előd alelnökségét megvétózta Vona Gábor pártelnök. Volner János, a Jobbik új frakcióvezetője a Magyar Időknek a hét elején azt nyilatkozta, Dúró Dórából a nemzeti oldal egyik felső vezetőjét szeretnék kinevelni, mert alkalmas erre. Rajta kívül a pártelnök és több vezető politikus is arra kérte Dúró Dórát, hogy folytassa az eddigi szakpolitikai munkáját.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a minap az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkozott. Beszélt többek közt Schiffer András távozásáról. Mint mondta, sajnálja, hogy lemondott, mert benne látta a partnert arra, hogy „együtt váltsák le a XX. századot Magyarországon és hozzák el a XXI. századi politikát”. A Jobbik külföldi finanszírozásáról úgy fogalmazott: semmilyen ország nem pénzeli a Jobbikot, a párt soha nem fogadott el semmilyen külföldi szervezettől, államtól, személytől politikai támogatást, és nem is fog.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »