Duplájára nőtt egy még meg sem épült csarnok

Nemzetközi mérkőzésre alkalmas, hatezer fős sportcsarnok épülhet Tatabányán állami beruházásban – erről döntött a város képviselő-testülete csütörtöki ülésén.

Schmidt Csaba (Fidesz–KDNP) polgármester emlékeztetett arra, hogy korábban egy 3000 fős sportlétesítmény építését tervezték, majd a Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programjában merült fel, hogy az ország öt helyszínének egyikeként Tatabányán is nemzetközi szabványok szerinti csarnok épüljön. Elmondta, a beruházásról a Modern Városok Program keretén belül megállapodás született a kormánnyal, melyben a tatabányaiak dönthették el, hogy egy 3000 vagy egy nemzetközi szabványok szerinti 6000 fős stadion fenntartását vállalják.

A sport- és kulturális szervezetek, valamint a kézilabdacsapat támogatóival és a pártok vezetőivel való egyeztetés során mindenki a nagyobb létesítmény megépítése mellett állt ki. A nemzetközi szabványoknak megfelelő csarnok építését közel 3000 tatabányai lakos aláírásával is támogatta – hangsúlyozta a polgármester. A tervezett csarnokot az élményfürdő közelében helyezik el, építéséhez felhasználják a város korábbi napközis táborának területét. A létesítményben a vívószövetség által kért pástok is helyet kapnak, mivel a tervek szerint Tatabányán alakítják ki a vívás egyik vidéki központját.

A város öt év alatt szeretné elérni, hogy a rangadókon, nemzetközi mérkőzéseken 90 százalékos legyen a kihasználtság. Mivel az álló- és ülőhelyek száma változtatható, a létesítmény edzőtáborok, koncertek rendezésére is alkalmas lesz. Az előzetes számítások szerint a csarnok fenntartási költsége 138 millió forint évente, az összeg közel felét rendezvények bevételéből szeretnék fedezni – ismertette a polgármester.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »