Dupla csavar: a TASZ áll ki a Kuruc.info mellett

Ennél meglepőbb hír már aligha lesz ma. Ingyenes jogsegélyt ajánl fel a kuruc.info szerzőjének, illetve felelős szerkesztőjének a Társaság a Szabadságjogokért. (TASZ). Ehhez azonban a portál szerkesztőinek fel kellene fedniük kilétüket, egy csomó, korábbi eljárást a nyakukba zúdítva. Csapdahelyzet.

A TASZ szerdai közleményében emlékeztettek, hogy szerdán a bíróság első fokú határozatában elrendelte egy, a kuruc.infón 2013-ban megjelent „holokauszttagadó” cikk hozzáférhetetlenné tételét.

Hírdetés

„A TASZ egyaránt vitatja a holokauszt tagadását tiltó büntetőjogi tényállás és az internetes tartalmak széles körű blokkolását lehetővé tévő szabály alkotmányosságát” – indokolta a szervezet, hogy miért ajánlottak fel jogsegélyt. A TASZ meggyőződése, hogy az egyes nézetek jogi eszközökkel történő tabusítása helytelen és ártalmas – tették hozzá.

Azt azért minden bizonnyal a TASZ munkatársai is pontosan tudják, hogy a Kuruc szerkesztői, akiket évek óta égen-földön keresnek a hatóságok, nem fognak jelentkezni náluk jogsegélyért. Ehhez ugyanis fel kellene fedni a kilétüket, és akkor tucatnyi másik ügyért lecsaphatna rájuk az igazságszolgáltatás. Szóval vagy nagyon béna csapdával, vagy nagyon ügyes pr-akcióval állunk szemben. A hazai liberális közéletben hiánycikknek számító következetességért azonban jár nekik a respect.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »