Dulakodás a Lembergi Városi Tanács épületében

Lembergben, a Városi Tanács épületében dulakodás tört ki az aktivisták és a rendőrök között – jelentette a 112 Ukrajina tudósítója.

“A tárgyalóterem ajtaja előtt keletkezett összetűzés. A tüntetők megpróbáltak behatolni a terembe, azonban a rendőrök leblokkolták a bejáratot. Az önkormányzati őrség képviselője kiment az emberekhez tárgyalni, azonban konfliktus alakult ki közte és az egyik aktivista között. A rendőrség vezetője felajánlotta az aktivistáknak, hogy regisztráljanak, de azok elutasították az ajánlatot. Mostanára a tüntetőket már beengedték a tárgyalóterembe, ahol vezetőjük felszólalását várják” – mondta Rokszolana Kikercsuk tudósító. 

Mától a városi Tanácsban az ülésezések új szabályok szerint zajlanak: ahhoz, hogy be tudjanak jutni, az aktivistáknak regisztrálniuk meg magukat, maximális létszámuk viszont nem haladhatja meg a 30 főt.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Lembergi terület›Lemberg›LembergCímkék: városi tanács, dulakodás, aktivisták, ukrán rendőrség, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »