Dropbox-felhasználók adatait árulják a neten

Mintegy 68,7 millió Dropbox-felhasználó e-mail címe és jelszava szivárgott ki. Vélhetően egy 2012-ben történt hackertámadás áll a háttérben, az akkor megszerzett adatokat árulhatják most az interneten.

A Dropbox megerősítette, hogy még 2012-ben a cég egyik alkalmazottának bejelentkezési adatait használva kerülhetett illetéktelen kezekbe egy dokumentum, melyben felhasználók e-mail címe és jelszava szerepelt. Ám eddig nem volt arra vonatkozó információ, hogy a történtek hány embert érinthetnek, ráadásul a Dropbox korábban azt közölte: csak e-mail címek szivárogtak ki, jelszavak nem. Az esetre egy rutin biztonsági eljárás során derült fény – írja a Telegraph.

„Ez nem új biztonsági incidens, és nincs arra utaló jel, hogy jogtalanul értek el Dropbox felhasználói fiókokat” – hangsúlyozta Patrick Heim, a cég biztonságért felelős igazgatója. Válaszul azonban arra kérték a támadásban esetlegesen érintett felhasználókat, hogy változtassák meg jelszavaikat. Ide tartozik egyébként mindenki, aki 2012 közepe óta regisztrált, és azóta nem változtatta meg jelszavát.

A mintegy 500 millió regisztrált felhasználóval rendelkező Dropbox idén már a negyedik nagy cég, mely tőle 2012-ben megszerzett adatokra bukkan. Korábban a MySpace és a LinkedIn is megerősítette, hogy felhasználók százmillióiról szivárogtak ki így információk, augusztus elején pedig a Yahoo is jelezte: vizsgálja azokat a jelentéseket, melyek szerint egy korábban be nem jelentett támadás során szerzett felhasználói adatokat árulják.

A Dropbox segítségével bárkivel megoszthatjuk zenéinket, képeinket, dokumentumainkat, de bármilyen más tartalmat is, amihez egy linkkel bárki hozzáférhet, módosíthatja vagy letöltheti azokat. Több platformon elérhető, akár számítógépen vagy mobiltelefonon is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »