Dróntámadásban ölték meg az al-Kaida egyik tagját

Amerikai dróntámadásban megölték az as-Shabaab dzsihadista terrorszervezet egyik vezérét Szomáliában – közölték amerikai tisztviselők.

Az amerikai védelmi tárca tájékoztatása szerint a szomáliai szövetségi kormánnyal együttműködve hajtották végre légicsapást, amelynek célpontja Hassan Ali Dhoore, a szélsőségesek egyik vezére volt. Más amerikai tisztviselők, akiknek nem volt felhatalmazásuk az akció részleteit feltárni, nevüket mellőzve arról számoltak be, hogy a támadás Szomália déli részén, Jilib településtől 20 mérföldnyire történt, nem messze a Kenyával szomszédos határtól. Ugyanezen források szerint a légicsapásban meghalt Dhoore és két embere.

Peter Cook, a Pentagon szóvivője elmondta, hogy Dhoore részese volt a szomáliai főváros, Mogadishu elleni két terrortámadásnak 2014 karácsonyán a fővárosi repülőtérnél, valamint 2015 márciusában egy szállodánál. A merényletekben több mint harminc ember meghalt, közte három amerikai állampolgár. Úgy tudni, hogy további amerikai állampolgárokat célzó támadások kitervelésében is részt vett.

Dhoore egyben tagja volt az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek, valamint az as-Shabaab biztonsági és felderítő szárnyának dolgozott – tette hozzá az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »