Drogos férfi zaklatta a kismamát és gyermekét a villamoson

Tanúk hiányában előfordulhat, hogy az anyuka védelmére kelő férfi kerül bíróság elé önbíráskodás miatt.

sdfSzerdán, egy vélhetően ittas, vagy drog hatása alatt álló férfi kezdett zaklatni egy kisgyermekes anyukát a 6-os villamoson. A kismama védelmére végül egy másik utas vállalkozott, akit életveszélyesen meg is fenyegetett az elkövető.

Április 27-én, 17:00 óra magasságában, a Jászai Mari tér és a Nyugati Pályaudvar között közlekedő villamoson, egy ittas, vagy bedrogozott állapotban lévő férfi nézett ki magának egy babakocsiban ülő gyermeket – írja Facebook oldalán Sneider Tamás a Facebook oldalán.

A férfi mikor először nyúlt a gyermek felé, akkor a kismama felháborodottan rászólt:

Fejezze be! Mit képzel?

Mikor újra próbálkozott, a kismama hangja már elcsuklott a félelemtől. Körbenézett, talán segítséget remélve. A férfi erre kéjesen megjegyezte, hogy nem bántani akarja a kisgyermeket, ő szereti a gyerekeket “nagyon is”

– hangzott a cseppet sem megnyugtató válasz.

A villamoson pillanatokon belül dermedt csend lett, “hihetetlen feszültség, az arcokra kiült a döbbenet” – olvasható.

Az erőszakos férfire adott reakciók – sajnos – általánosnak mondhatóak.

“Volt aki távolabb ment, ne is halljon semmit, mindenki más lesütötte a szemét”

– olvasható a bejegyzésben.

A férfi a kismama tiltakozására csak erőszakosabb lett, felbátorodott, és simogatni kezdte az anyuka társaságában lévő, másik hölgyet.

Ekkor lépett oda egy személy – akitől Sneider is értesül a történtekről – felszólítva a férfit, hogy azonnal fejezze be, amit csinál.

Tettlegességre végül nem került sor, ennek ellenére a képen látható férfi, hol magából kivetkőzve fenyegetőzött elásással és “leveréssel”, hol a bámészkodóknak magyarázta fájdalmas hangon, hogy eltörték a kezét.

A képen látható férfi H. Róbert, büntetett előéletű, a beérkezett információk szerint különös agresszív, drogos-iszákos életmódot folytató személy. Miután sikerült beazonosítanunk, így most már elsősorban tanúkat keresünk, akik segítségével bíróság elé tudjuk állítani. Fontos lenne egyrészt a kismamát megtalálni, továbbá olyan személyek jelentkezését is várjuk, akik a villamoson, vagy a villamosról leszállást követően szemtanúi voltak a történteknek.

– mondta érdeklődésünkre Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke, aki hozzátette, hogy jelen állás szerint, lévén folyamatban lévő büntetőeljárásról van szó, az eredményesség érdekében többet nem tudok elmondani.

Nem tartották fontosnak a rendőrök a férfiról készült fényképet

Megdöbbentő, hogy a helyszínre érkező rendőrök első körben nem akarták felvenni a tanú adatait, továbbá az elkövetőről készített fotóra egyáltalán nem tartottak igényt, így az nem áll a rendőrség rendelkezésére. Hogy a nyomozóhatóság a súlyának megfelelően kezelje az ügyet, a megfelelő lépéseket a mai napon megteszem Pintér Sándor belügyminiszter felé – fogalmazott Sneider Tamás.

Amennyiben jól olvasunk a sorok között, bármennyire abszurd forgatókönyv is lenne, de akár még az is elképzelhető, hogy a kismama védelmére siető személy kerül bíróság elé. Ezt hiteles tanúvallomásokkal el lehet kerülni. A másik – és ehhez is tanúk jelentkezésére lenne szükség -, hogy az elkövető bizonyítottság hiányában megússza, aztán próbálkozhat újra.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »