Drámai végjátékkal jutott tovább az Atléticó

Drámai végjátékkal jutott tovább az Atléticó

Az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzést hozott az Atléticó Madrid és a PSV Eindhoven találkozója a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A végén az idegek csatáját, azaz büntetőpárbajt a hazai csapat bírta jobban, így Diego Simeone együttese örülhet a továbbjutásnak.

Hatalmas taktikai csatát hozott az Atléticó Madrid – PSV Eindhoven találkozója. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén a madridi Vicente Calderon Stadionban több tízezer fanatikus előtt zajló összecsapást a mezőnyjáték jellemezte. Ugyan a hazai csapat birtokolta többet a labdát, ám a rendes játékidő alatt kialakított helyzeteket nem tudta gólra váltani. Vagy a hollandok kapusa, Zoet védett – helyenként – hatalmasat vagy az utolsó átadásokba csúszott hiba. A PSV-nek is volt lehetősége, hogy a maga javára fordítsa a párharcot és kiharcolja továbbjutást, de Oblak a helyén volt.

A rendes játékidő letelte után jöhetett a hosszabbítás. A kétszer tizenöt perc alatt tovább nőtt a hazai csapat labdabirtoklásának fölénye, ám csak kósza lehetőségekre futotta a matracosoknak.

A végén az idegek csatáját, azaz büntetőpárbajt a hazai csapat bírta jobban, így Diego Simeone csapata örülhet a továbbjutásnak.

Egyébként ez volt a BL történetének első olyan párharca, amelynek egyik összecsapásán se esett gól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »