Drámai kép járta be a világot egy aleppói kisfiúról

Drámai kép járta be a világot egy aleppói kisfiúról

Megrázó kép járta be a világhálót; a légicsapást túlélt aleppói kisfiút ábrázoló fotó híven mutatja be, mit élhetnek át a háború sújtotta város gyermekei.

Az egész világhálót bejárta már az a kép, melyet egy légicsapást túlélt aleppói kisfiúról készített egy helyi orvos, és melyet eredetileg a The Telegraph című brit napilap egyik tudósítója osztotta meg szerdán este a Twitter-oldalán – írja az MTI.

Oszama Abu al-Ezz, a szíriai nagyvárosban dolgozó egyik orvos Omran Daknísként azonosította a kisfiút, és megerősítette, hogy szerda éjszaka a felkelők kezén lévő Katerdzsi kerületre mért légicsapást követően szállították az M10-es kórházba. A gyermek fejsérüléseket szenvedett, ellátták és később elengedték.

 

This picture of a wounded Syrian boy captures just a fragment of the horrors of Aleppo https://t.co/GHgVkPmfW4 pic.twitter.com/8NPeRDwU8e — Telegraph World News (@TelegraphWorld) 2016. augusztus 17.

Az aleppói egészségügyi szakemberek kódnevekkel látják el a kórházakat, amelyeket elmondásuk szerint a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők szisztematikusan bombáznak. „Azért csináljuk, mert attól félünk, hogy a biztonsági erők beszivároghatnak az egészségügyi hálózatba, és támadást mérhetnek a betegeket egyik intézményből a másikba szállító járművekre” – fejtette ki Abu al-Ezz.

Az Aleppo Media Center nevű szervezet a YouTube videomegosztó oldalon közzétett egy felvételt az esettel kapcsolatban. A képsorokon az látható, ahogy hangzavar és kaotikus mozgolódás közepette a kisfiút egy mentőautóba teszi egy férfi.

A szíriai felkelőcsoportok aktivistáinak közlése szerint a Katerdzsire mért légicsapásokban nyolcan sebesültek vagy haltak meg, köztük öt gyermek.

A közel-keleti ország második legnagyobb városa 2012 óta megosztott, nyugati felét a szíriai hadsereg, keleti részét felkelőszervezetek tartják ellenőrzésük alatt. A szíriai kormányerők július végén teljesen körbezárták Aleppó felkelők kezén lévő kerületeit, s azóta a lázadók több offenzívát indítottak az ostromgyűrű áttörésére.

Becslések szerint a 2011 óta dúló véres polgárháborúban több mint 300 ezren vesztették életüket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »