Drága mulattság lesz Ukrajnában az ittas vezetés

Az ukrán parlamentben 243 képviselő szavazta meg második olvasatban azt a törvényjavaslatot, amely szerint több mint 40 ezer hrivnyás pénzbüntetés jár az ittas vezetésért, továbbá lehetővé teszi a vezetői engedély bevonását is.

Ukrajnában szigorítanák az ittas vezetésért járó büntetést. A szabálysértésért több mint 40 ezer hrivnya összegű pénzbírságot szabnak ki – írja a Vesztyi.

Ittas, illetve drogok okozta kábult állapotban való járművezetésért a törvényjavaslat szerint első alkalommal az elkövetőt 10 200 hrivnya pénzbírsággal és a jogosítvány egy évre történő bevonásával fogják büntetni. Ha a járművezetőt két éven belül ismét ittas vezetésen kapják, akkor a pénzbírság a korábbi duplája lesz, a jogosítványát pedig már három évre vonják be. Ha öt éven belül megint ittasan ül a volán mögé, a bírság ismét duplázódik, vagyis már 40 800 hrivnya lesz, és tíz évre fosztják meg vezetői engedélyétől.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: ittas vezetés, törvény, pénzbírság, pénzbüntetés, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »