Dr. Nistor Laura: Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? – előadás Székelyudvarhelyen

Dr. Nistor Laura: Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy? – előadás Székelyudvarhelyen

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara ismét előadást szervez, így 2016. április 12-én, kedden, 18 órától folytatjuk kávéházi előadás-sorozatunkat Székelyudvarhelyen. Az eseménynek a G.Caffe ad otthont.

„Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?” ez a címe a következő előadásnak, amely szól divatról, fogyasztásról és szociológiáról egyszerre. Az előadás címe a Neurotic zenekar Brék című számában hangzik el.

Dr. Nistor Laura, a Csíkszeredai Kar egyetemi docense, azt boncolgatja előadása során, hogy a társadalmi státuszunkat nagymértékben az határozza meg, hogy milyen termékeket és szolgáltatásokat fogyasztunk, mennyire vagyunk trendiek, mennyire hasonlítunk másokra. Az exkluzív termékek csak az elit számára elérhetőek, a tömegtermékek piaca viszont segít nekünk abban, hogy utolérjük, leutánozzuk az elit fogyasztói magatartását.

Az úgynevezett fast fashion divatláncok elérhetővé teszik a haute couture-t, folyamatos kínálatukkal és marketingjükkel túlfogyasztásra buzdítanak. Közben megjelennek azok az alternatív közösségek, amelyek a másság kihangsúlyozásán keresztül teremtenek divatot, mint például az önként vállalt egyszerűség, a fenntartható fogyasztás és a lassú divat.

Az előadás időpontja: 2016. április 12., kedd, 18 óra
Az előadás helyszíne: Székelyudvarhely, G.Caffe

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1002570453153599/
Szeretettel várunk mindenkit az eseményre!

A belépés ingyenes!

Közlemény


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »