Dörner pályázna a Thália Színház élére is?

A Népszabadság forrása szerint az Újszínházról már a pályázat kiírása előtt rebesgették, hogy sokan jelentkeznek majd, vélhetően ezért gondolhatta a jelenlegi igazgató, hogy máshová is jelentkezik.

A lap nem érte el Dörner Györgyöt, csak egyik közvetlen munkatársát, aki kizártnak tartotta, hogy igazgatójuk máshová is pályázott volna. Dörner 2011 óta vezeti a fővárosi fenntartású Újszínházat. Mandátuma idén jár le. A színház igazgatói posztjára pályázatot írtak ki, amelyre szokatlanul nagy volt az érdeklődés, tizenketten jelentkeztek. Dörner György már a lapunknak adott májusi interjúban is megerősítette: mindenképp indul az Újszínház igazgatói pályázatán.

A posztra óriási az érdeklődés. Több, a független színházi világból ismert rendező, társulatvezető – Tóth Péter, Bodó Viktor, Kárpáti Péter, Herczeg Tamás – pályázik a Népszabadság korábbi értesülése szerint, de a pályázók között van Radó Denise, a szolnoki teátrum színművésze és Mátyássy Bence, a Nemzeti Színház művésze is.

A Thália Színház igazgatói posztjára viszont csak egy pályázat érkezett, Kálomista Gábor rendező-producertől, aki most a színház menedzser-igazgatója. Ha nyerne, akkor a jelenlegi ügyvezető, Bereményi Géza művészeti tanácsadóként folytatná. Csányi Sándor művészeti vezetőként, Csécs Tamás gazdasági igazgatóként dolgozna tovább.

A pályázatokat szakmai bizottság értékeli, majd javaslatot tesz az Újszínház fenntartójának, a fővárosi önkormányzatnak. A Népszabadság úgy tudja, a testület augusztus 15-én teszi meg a javaslatot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »