Döntetlennel mutatkozott be a DVSC portugál edzője

A Videoton két góllal legyőzte a Mezőkövesdet, a DVSC portugál edzője döntetlennel mutatkozott be. Kispesti vereségével nyeretlen maradt a Paks, a Haladás megszerezte idénybeli első hazai győzelmét.

A Debrecen hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az MTK-val a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában, szombaton. A DVSC kispadján ezen a találkozón mutatkozott be a hétfőn kinevezett portugál vezetőedző, Leonel Pontes.

Debreceni VSC-MTK Budapest 1-1 (0-1)

Debrecen, 4000 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Castillion (75.), illetve Vogyicska (35.)

sárga lap: Jovanovic (45.), Ferenczi J. (68.), illetve Korozmán (50.), Borbély (73.), Kanta (76.), Vadnai (82.), Torghelle (92.)

DVSC:

Danilovic – Kuti, Brkovic, Mészáros N., Korhut – Djelmic, Jovanovic (Szakály P., 69.), Sekulic, Horváth Zs. (Castillion, 74.) – Kulcsár T., Takács T. (Ferenczi, 56.)

MTK:

Hegedüs – Okuka (Vogyicska, 22.), Poór, Vukmir, Vadnai – Vass Á., Kanta, Borbély, Korozmán (Jakab, 82.) – Hrepka (Szatmári, 65.), Torghelle

Komolyabb helyzet nélkül, eseménytelenül telt el a találkozó első fél órája. Hiába játszott mezőnyfölényben a DVSC, gólhelyzetig nem jutott. Az MTK viszont kihasználta az első kínálkozó lehetőségét, így előnnyel várhatta a második játékrészt.

A szünet után sem lett hatékonyabb a hazaiak támadójátéka, az egyenlítésre a 75. percig kellett várni, amikor a néhány másodperccel korábban beállt Castillion közelről talált a kék-fehérek kapujába. Az utolsó negyedórában lényegében a kapujához szegezte ellenfelét a DVSC, azonban újabb gólt már nem tudott szerezni.

Két gólt lőtt a Videoton

A Videoton az első félidőben szerzett két góllal szombaton legyőzte az újonc Mezőkövesdet a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Videoton FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (2-0)

Felcsút, 1539 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Pátkai (9.), Lazovic (13.)

sárga lap: Suljic (3.), illetve Vosahlik (4.), Pauljevic (67.)

Videoton FC:

Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Szolnoki – Pátkai, Juhász – Suljic (Kovács I., 74.), Bódi, Lazovic (Feczesin, 64.) – Géresi

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér – Pauljevic, Egerszegi, Vosahlik (Frőhlich, 53.), Bacelic-Grgic (Tóth B., 48.) – Kink (Orosz, 70.), Strestík

A mérkőzés elején azonnal magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, és a 9. perc végén egy szöglet után Pátkai révén a vezetést is megszerezte. Ezt követően sem vett vissza a Videoton a támadásokból, Lazovic góljával pedig megduplázta előnyét. A félidő felétől visszavettek az iramból a székesfehérváriak, ettől kezdve kiegyenlítettebb volt a játék. A Mezőkövesd próbálkozott a szépítéssel, de támadásai kevés veszélyt hordoztak magukban.

A fordulást követően sem sokat változott a játék képe: a Videoton magabiztosan őrizte vezetését, míg a vendégcsapat próbálkozásai eredménytelenek voltak.

Fordított a Honvéd

A Budapest Honvéd hátrányról fordítva 3-1-re legyőzte szombaton a vendég Paksot. A paksiak vereségükkel továbbra is nyeretlenek a mostani idényben.

Budapest Honvéd-Paksi FC 3-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 1465 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Eppel (67., 77., mindkettőt 11-esből), Vasiljevic (78.), illetve Hahn (16.)

piros lap: Kulcsár (76.)

sárga lap: Botka (25.), Vasiljevic (73.), Vernes (84.), illetve Kecskés (13.), Lenzsér (45.), Gévay (56.), Kulcsár (66., 76.), Báló (81.)

Budapest Honvéd:

Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál D., Hajdú Á. (Vernes, 64.) – Kamber (Vasiljevic, 51.), Hidi – Holender (Baráth, 74.), Gazdag, Koszta – Eppel

Paksi FC:

Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló – Papp K. – Koltai (Jelena, 68.), Kecskés T. (Szalai, 82.), Bertus, Haraszti (Fejős, 69.) – Hahn

A mérkőzés elején az agresszíven letámadó Honvéd akarata érvényesült, bő negyedóra elteltével mégis a vendégek szereztek vezetést. A váratlanul bekapott gól „megfogta” a kispestieket, így kiegyenlítetté vált a játék, s a szünetig nem született újabb találat.

A folytatásban sem sikerült felpörögnie a hazai csapatnak, mert bár támadott, komoly lehetőségig nem igazán jutott el, mígnem 11-esből Eppel egyenlített. Tíz perccel később Kulcsár megkapta második sárga – és az ezzel járó piros – lapját, a Honvéd pedig újabb büntetőhöz jutott – ezt ismét Eppel értékesítette, akárcsak az előző körös duplázásakor. A második kispesti gólt azonnal követte a harmadik, így a hajrára nem maradt izgalom, a Honvéd otthon tartotta a három pontot.

Nyert a Haladás

A Haladás megszerezte idénybeli első hazai győzelmét, mivel két góllal nyert a Diósgyőr ellen Sopronban a labdarúgó NB I ötödik fordulójának szombati játéknapján.

Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK 3-1 (3-0)

Sopron, 1768 néző, v.: Berke

gólszerző: Williams (4.), Németh (21.), Rácz (43.), illetve Lipták (75.)

sárga lap: Rácz (57.), Iszlai (94.), illetve Nono (35.), Lázár (36.), Nikházi (55.), Kitl (62.)

Haladás:

Király (Rózsa, a szünetben) – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai, Rácz (Tóth, 83.) – Németh, Williams, Halmosi (Gaál, 74.)

DVTK:

Antal – Lázár, Lipták, Karan, Tamás – Dausvili (Griffiths, 67.) – Nikházi, Elek, Nono (Vela, a szünetben), Kitl – Bognár

Az első forduló óta veretlen szombathelyiek a szemfüles Williams révén hamar megszerezték a vezetést a két győzelemmel kezdő, de azóta kétszer vereséget szenvedő diósgyőri alakulat ellen. A 21. percben Németh szép emelésével megduplázta előnyét a hazai gárda, amely továbbra is hatékonyabban futballozott, a túloldalon a piros-fehérek viszont ritkán jutottak el Király kapujáig. A szünet előtt egy mintaszerű kontra végén Rácz is betalált.

A második félidőt a Diósgyőr kezdte jobban, többször veszélyeztetett, mígnem Lipták fejesével sikerült szépítenie. A bátran támadó vendégek jóvoltából nem csökkent az iram, de több gól már nem született. A Haladás ezzel megszerezte első hazai győzelmét a mostani szezonban az otthonául választott soproni stadionban. A szombathelyiek utóbbi hat meccsükből hármat megnyertek, háromszor pedig döntetlent értek el a DVTK ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »