Donald Trump szerint idén is ő lett volna az év embere, a Time nem így tudja

Twitteren jelentette be az amerikai elnök, hogy idén is őt választották volna az „év emberévé”.

„Felhívott a Time Magazin, hogy közölje, valószínűleg én leszek az év embere, mint tavaly” – írta Donald Trump. Azonban – mint írta – bele kellett volna egyeznie egy interjúba és egy nagy fotózásba is, ezért megmondta, hogy kihagyná a lehetőséget. „De azért köszönöm” – fűzte hozzá.

Time Magazine called to say that I was PROBABLY going to be named “Man (Person) of the Year,” like last year, but I would have to agree to an interview and a major photo shoot. I said probably is no good and took a pass. Thanks anyway!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. november 24.

Többen furcsának találták mindezt, és később a Time – megerősítve a kételyeket – ugyancsak Twitteren közölte: az amerikai elnök tévedésben van azzal kapcsolatban, hogyan is választják ki az év emberét. Azt is leszögezték, hogy a megjelenésig, vagyis december 6-áig nem kommentálják a győztes kilétét.

The President is incorrect about how we choose Person of the Year. TIME does not comment on our choice until publication, which is December 6.— TIME (@TIME) 2017. november 25.

http://mno.hu/

Donald Trump 2016-ban lett az év embere. Akkor közölte: nagy megtiszteltetés, hogy őt választották.

A Washington Post júniusban számolt be arról, hogy Donald Trump legalább öt golfklubjának a falán lóg egy bekeretezett, 2009. március 1-jei Time-címlap, melyen ő látható. Azonban ezek nem igaziak: a lapnak valójában nem volt 2009. március 1-es kiadása.

Erre utalt Twitter-bejegyzésében a Time korábbi szerkesztője, Richard Stengel is, aki azt üzente az elnöknek: utálja, hogy ezt kell mondania, de valószínűleg nem ő lesz az év embere, és csak fotózni akarták. „Biztos vagyok benne, hogy valahol a raktárban akad még egy hamis Trump-címlap” – jegyezte meg.

Hate to tell you but that PROBABLY means you’re NOT Person of the Year. They just wanted a photo shoot. But I’m sure you still have that fake TIME cover somewhere in storage. https://t.co/HkW1XkKxXK— Richard Stengel (@stengel) 2017. november 24.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »