Donald Trump: nyerésre állunk

Donald Trump: nyerésre állunk

WASHINGTON. Donald Trump amerikai elnök telefonos videokonferenciát tartott a külföldön állomásozó katonáknak, és azt üzente: amióta õ az elnök, az amerikai katonák gyõzelemre állnak.

Az elnök a Hálaadás ünnepét a floridai Palm Beachen lévõ Mar-a-Lago villájában tölti, és onnan tartott távkonferenciát a külföldön – Afganisztánban, Irakban, a törökországi légi bázison és Bahreinben – szolgálatot teljesítõ valamennyi amerikai katonának. A mintegy nyolcperces üzenetben leszögezte: "tényleg gyõzelemre állunk, mi tudjuk, hogyan kell gyõzni".

Majd anélkül, hogy megnevezte volna az elõzõ két amerikai elnököt, Barack Obamát és George W. Busht, arról beszélt, hogy a korábbi amerikai kormányzatok Irakban "nem hagyták gyõzni" a csapatokat. Hozzátette: "mi hagyjuk, hogy gyõzzetek". Azt hangoztatta, hogy az Iszlám Állam nevû terrorszervezet elleni harc sokkal eredményesebb, mint a korábbi kormányzatok idején volt, méghozzá "azért, mert mi hagyjuk, hogy tegyétek a dolgotokat" – mondta.

Trump kiemelte, hogy az elmúlt négy hónapban az amerikai légierõ Irakban és Szíriában több mint ezer missziót hajtott végre. "Nagyon büszke vagyok rátok, és higgyetek nekem, az országban mindenki figyel benneteket, s látja pozitív változásról szóló jelentéseket" – fogalmazott. "Nagyon különleges emberek vagytok" – mondta, s az Afganisztánban lévõ katonákat "remek, hihetetlen harcosoknak" nevezte, akik szerinte az elmúlt hónapokban "fordítottak" a helyzeten.

A videokonferencia végén szólt az amerikai belpolitikáról is. Közölte, hogy "nagy, vaskos, csodás adócsökkentésen" dolgozik, és hogy "a gazdaság is nagyszerûen teljesít".

A konferencia elõtt Donald Trump a külföldön lévõ amerikai csapatoknak két Twitter-bejegyzésben is üzent. Ezekben szintén kormányzatának teljesítményét dicsérte, hangsúlyozva, hogy míg a katonák külföldön harcolnak, az Egyesült Államokban egyre jobb a helyzet. Kiemelte: "új munkahelyek teremtõdnek, a tõzsde minden korábbinál jobban szárnyal, a hadsereg erõsödik, épülni fog a fal az amerikai-mexikói határon, gondoskodunk a veterán katonákról, 17 év óta most a legalacsonyabb a munkanélküliség".

Az elnök korábban a first ladyvel, Melania Trumppal együtt a floridai parti õrségnél tett látogatást.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »