Donald Trump csaknem hatmillió dollárt gyűjtött a veteránok támogatására

Donald Trump csaknem hatmillió dollárt gyűjtött a veteránok támogatására

A republikánusok várható elnökjelöltje New Yorkban részletesen beszámolt arról kedden, hogy mely adományozóktól mennyi pénzt gyűjtött az amerikai veteránok támogatására, és eddig mely veteránszervezetek kaptak a pénzből.

Trump azért tartott sajtótájékoztatót, mert a sajtó egy része folyamatosan azzal támadta, hogy csak ígérte a veteránok megsegítését, valójában azonban nem tett semmit, illetve megkérdőjelezték, hogy az esetlegesen összegyűlt pénznek mi lett a sorsa.

Ötmillió-hatszázezer dollár gyűlt össze – jelentette be Trump, s részletesen felsorolta, hogy kik adományoztak, és mely veteránszervezetek kaptak az összegekből. Negyvenegy veteránszervezet nevét sorolta fel, s az újságírók kérdéseire válaszolva pedig kifejtette, hogy további összegek várhatóak e célra, de ő nem akar semmiféle elismerést ezért, pusztán amiatt hozta nyilvánosságra, mert a sajtó egy része folyamatosan támadta őt és hamis állításokat közölt a veteránokért tett erőfeszítéseiről.

Köszönetet mondott a republikánus elnökjelölt kezdeményezéséért a Bob Woodruff újságíró által létrehozott alapítvány is, amely a háborús sebesülteket segíti, és 75 ezer dollárt kapott a Trump által összegyűjtött pénzből. Woodruff az ABC televízió riportereként 2006 januárjában súlyosan megsebesült Irakban, s felépülése után hozta létre az alapítványt.

Közben Mitch McConnell, a szenátus többségben lévő republikánus csoportjának vezetője az MSNBC televízióban megerősítette hogy Donald Trump lesz a Republikánus Párt elnökjelöltje. “Donald Trump jelenség, s nem hiszem, hogy alapjaiban változtatja meg a Republikánus Pártot. Sok szavazót szólít meg, ő lesz az elnökjelölt, s nekem semmi gondom nincs azzal, hogy támogassam őt” – fogalmazott a befolyásos republikánus vezető.

Hasonlóan nyilatkozott a Politico című lapnak adott interjújában Jeff Sessions alabamai republikánus szenátor is. Sessions sürgette republikánus politikus-társait, hogy mielőbb sorakozzanak fel Donald Trump mögött. “Tanácsom az, hogy figyeljék és fogadják el az amerikai nép, a republikánus választók akaratát” – mondta Sessions, és kifejezetten megnevezte Paul Ryant, a képviselőház republikánus vezetőjét, aki eddig még nem biztosította támogatásáról Trumpot. Sessions, szemben McConnell szenátorral, arról beszélt, hogy Trumppal a Republikáus Párt új párt lesz, nem az elit, hanem a dolgozó emberek pártja.

Trump esetleges elnökségét ugyanakkor “veszélyesnek” minősítette Kalifornia demokrata párti kormányzója, Jerry Brown, aki kedden bejelentette: nem Bernie Sanders vermonti szenátor, hanem Hillary Clinton volt külügyminiszter elnökjelöltségét támogatja. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »