Doll: Tilos ennyi hibát vétenünk

Doll: Tilos ennyi hibát vétenünk

Két-három góllal büntette volna a Ferencvárost egy komolyabb csapat, állítja Thomas Doll, aki üzent a Bolognába igazolt Nagy Ádámnak is.

– A mostani Ferencváros legyőzné a tavalyi Zeljeznicart?
– Ha tavaly jól gazdálkodunk a helyzeteinkkel hazai pályán, sőt, ha másfél-két hónap eltelik a szezonból, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy tavaly mindkét meccset mi nyertük volna a Zeljeznicar ellen. Nem így történt. Idén tapasztaltabbak lettünk, a mai Ferencváros legyőzné a Zeljeznicart.

– A mostani Ferencváros nem tudta legyőzni az albán Partizanit.
– Nemzetközi szinten tilos annyi hibát elkövetnünk, mint a Partizani ellen. Ha komolyabb csapattal játszottunk volna, akkor két-három góllal kikapunk. Nagyobb koncentrációra van szükség. Az sem lehet kifogás, hogy az utolsó pillanatban tudtuk meg, melyik csapat lesz az ellenfelünk. Azzal sem szabad foglalkoznunk, hogy másfél órát utaztunk a mérkőzés helyszínére, csak a teljesítmény számít. Mindenesetre meg kell találnunk a pozitívumokat, egygólos hátrányból felálltunk, és kedvező pozícióból várhatjuk a visszavágót.

– Mennyit tudott gyakorolni a keret a BL-selejtező előtt?
– Másfél hetet. A legtöbb játékos más erőnléti állapotban tért vissza a csapathoz. Apropó, Európa-bajnokság! Fantasztikusan helyt állt a magyar válogatott, kiválóan teljesített, de az idő megy tovább, most a nemzetközi kupákra kell koncentrálni. Nyakunkon a bajnoki rajt, jönnek sorozatban a mérkőzések, a játékosoknak fel kell pörögniük, újra csúcsteljesítményt kell nyújtaniuk!

– Zavarja, hogy nyomás alatt kell teljesítenie a csapatának a visszavágón? Ha kiesnek, vége a nemzetközi szezonnak.

– Ezzel nem foglalkozom. A mentális nyomás a munkánk része.

Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

– Nagy Ádám eladása után véglegesnek tekinthető a Ferencváros kerete?
– Szívesen látnék egy technikás, sokat és pontosan passzoló támadó középpályást, aki ki tudja szolgálni a társakat, és a védelem jobb oldalán is örülnék egy bevethető embernek, aki megfelelően tudja helyettesíteni Emír Dilavert.

– Hogyan oldja meg Nagy Ádám pótlását?
– Gera Zoltán és Pintér Ádám, sőt Gyömbér Gábor is tud játszani Nagy Ádám posztján, kis átszervezéssel meg tudjuk oldani Ádám pótlását. Meglátjuk, hogy alakul, mindenesetre neki sok sikert kívánunk a jövőre!

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 07. 15.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »