Döbbenetes névsor: a Tottenhamet elhagyják legjobbjai

Döbbenetes névsor: a Tottenhamet elhagyják legjobbjai

Bár a Tottenham Hutspur remek pénzügyi és sportszakmai lehetőségekkel bír, még így is le van maradva az igazán nagy európai kluboktól. Ennek következtében legjobb játékosait folyamatosan elhalásszák a „riválisok”.

A remek idényt futó Tottenham második a Premier League tabelláján, és négy fordulóval a vége előtt öt pont a hátránya a meglepetéscsapat Leicester City mögött. Az Espnfc.com összeszedte, hogy az elmúlt időszakban mekkora sztárjaitól vált meg a londoni klub, és elég veretes névsor állt össze.

2013-ban Gareth Bale 100 millió euróért igazolt a Realhoz, öt évvel korábban Dimitar Berbatov 30 millió fontért ment a Manchester Unitedhez, amely Michael Carricket is elcsábította 2006-ban, érte 18 millió fontot tett le. Nem volt más a tendencia a kilencvenes évek fordulóján sem, akkor Paul Gascoigne és Chris Waddle hagyta ott a londoniakat egy nagyobb csapat kedvéért; Waddle-ért a Marseille tett le 1989-ben komolynak számító 4,5 millió fontot, a botrányhős Gazza pedig 5 millió ellenében írhatott alá a Lazióhoz.

Most is van kit elvinni

Ha a Tottenham idén Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyen végez – ez elég valószínű –, akkor jobb helyzetben lesz a játékospolitikai lehetőségek szempontjából is, mivel a BL remek hívószó, mind szakmailag, mind anyagilag jobban járhatnak a keret tagjai. Persze egy alkalom nem elég, a szintlépéshez több évnyi Bajnokok Ligája-szereplés kell, és nem biztos, hogy minden évben ilyen jó lesz majd a csapat, ráadásul Angliában elég erős a konkurencia, és nem biztos, hogy a topcsapatok megint ilyen pocsék szezont futnak majd.

Íme a Tottenham hétfői produkciója, mellyel továbbra is tapad a Leicester Cityre:

A mostani sztárok közül Harry Kane már felkeltette a Real Madrid és a Bayern München érdeklődését is, a szezon legnagyobb felfedezettje, a fiatal Dele Alli már bemutatkozott a válogatottban, a dán Christian Eriksen pedig remekül fogja össze a sarkantyúsok középpályáját. Nyáron valószínűleg több élcsapat is megkörnyékezi majd őket, nem beszélve a sikerkovács menedzserről, Mauricio Pochettinóról, akiről már Sir Alex Ferguson is áradozott korábban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »