Döbbenetes meglepetés: kiesett Djokovic

Vélhetően az év meglepetését okozta az amerikai Sam Querrey, aki négy szettben legyőzte a verhetetlennek hitt szerb Novak Djokovicot Wimbledonban. A valamennyi Grand Slam-tornán címvédő világelső harminc megnyert találkozó után hagyta el vesztesen a pályát

Szinte ember nincs a földön, aki emlékezne arra, hogy Novak Djokovic mikor esett ki utoljára egy Grand Slam-torna harmadik körében. Nos, ezúttal egy bizonyos Sam Querrey átírta a papírformát Wimbledonban. Az amerikai játékos – aki jelenleg 41. helyen áll a világranglistán – talán élete meccsét játszotta, és a kezdetektől fogva jobban teniszezett mint az ezt a találkozót megelőzően 30 GS-meccsét megnyerő szerb. Querrey megnyerte az első két játszmát, és ami tán még ennél is meglepőbb, az elsőben rövidítésben bizonyult jobbnak Djokovicnál, ami abszolút nem jellemző a világelsőre.

Nos, ez annyira meg is zavarta a címvédőt, hogy a második szettet simán elbukta, és ekkor az is felrémlett mindenkiben, hogy sima háromban búcsúzhat az, akit már-már verhetetlennek tartott mindenki. Ám az eső megmentette időlegesen Djokovicot, aki a szünetet követően a harmadik játszmát már megnyerte, és úgy tűnt, sikerül 0:2-ről visszajönnie. Ám az amerikai a negyedik szettben újfent eljutott a tie-breakig, és ha már ott volt, hát meg is nyerte, így döbbenetes meglepetésre 7:6, 6:1, 3:6, 7:6 arányban legyőzte Djokovicot.

Hogy miben volt jobb Querrey? Nos, fantasztikusan adogatott, hiszen ütött 31 ászt, 79 százalékban nyerte meg a pontot az első szervája mögött, illetve bevert 56 nyerőt a szerb térfelére.

– Ez egészen hihetetlen… Legyőztem a világ legjobbját, mégpedig a világ legpatinásabb viadalán, Wimbledonban. A legfontosabb pontoknál sikerült a legjobban játszanom, a rövidített játékokban koncentráltam a legjobban, és sikerült kihasználnom Novak néhány hibáját. Szeretném kiélvezni ezt a sikert, jelenleg nem is érdekel, kivel játszom a következő fordulóban – jelentette ki Sam Querrey, aki a negyedik körben a francia Nicolas Mahut ellen lép majd pályára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »