Döbbenetes fotók: több tonna szemét lepi el az óbudai természetvédelmi területet

Döbbenetes fotók: több tonna szemét lepi el az óbudai természetvédelmi területet

III. kerületi Róka-hegy Üröm és Budapest közös természeti kincse – lehetne, ha nem éktelenkedne ott több tonnányi építési törmelék és kommunális hulladék, amely évtizedek óta nem bántja egyik önkormányzat szemét sem.

Az elképesztő állapotok minden bizonnyal azért alakulhattak ki, mert a terület a két település közigazgatási határán helyezkedik el. Elméletileg a nagy része Budapesthez tartozik, ám a fővárost láthatóan hidegen hagyja a környezetpusztítás. Ez egyébként már csak azért is érthetetlen, mert a Róka-hegy hivatalosan is természetdvédelmi területnek számít, tisztán tartása, védelme tehát kiemelt feladat kellene, hogy legyen.

A szomorú helyzetre a Jobbik hívja fel a figyelmet. Szaniszló Adrienn, a párt választókerületi elnöke szombati közleményében emlékeztet: hiába történt az ügyben már több lakossági bejelentés is, „némi lástzatintézkedéstől” eltekintve mind a főváros városümeltetési főosztálya, mind az ürömi önkormányzat tétlen maradt.

A helyi Jobbik arra kéri a Természetvédemi Őrszolgálat munkatársait, hogy „kiemelten foglalkozzanak” az illegális szemétlerakás megakadályozásával.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »