Döbbenetes: bocsánatkérés helyett feljelentést tesz Kiss László erőszakoló társa

Döbbenetes: bocsánatkérés helyett feljelentést tesz Kiss László erőszakoló társa

Feljelentést tesz az a férfi, aki Kiss László mellett szintén megerőszakolta Takáts Zsuzsannát 55 évvel ezelőtt. Lantos Lászlót szintén elítélték borzalmas tettéért, most azonban bocsánatkérés helyett pert indít több újság ellen, amiért azok megsértették őt “becsületében”, továbbá megsértették személyiségi jogait is.

A nemi erőszakoló botrányos hozzáállásáról a Bors írt pénteken, Lantos László ugyanis hozzájuk juttatta el közleményét, melyben azt írja, a lap “mindenen túlment” akkor, amikor egy volt úszónőtől beidézték, hogy az áldozatok között akár férfiak is lehettek.

„Gyakorlatilag Kiss Lászlót és engem becsületünkben megsértettek azzal, hogy a leírtak szerint homoszexuálisok is vagyunk. Bejelentem – többek között – a Bors című lapot személyiségi jog megsértése és becsületsértés miatt beperelem, a rendőrségen, az ügyészségen ez ügyben feljelentést teszek.”

Lantos László tehát bocsánatkérés helyett inkább azzal foglalkozik, hogy a társadalmi felháborodásnak visszhangot adó sajtótermékek ellen feljelentést tegyen. Eközben felesége az TV2-nek adott nyilatkozatában védte őt, mondván, tudott az erőszakolós ügyről, de az “nem úgy történt meg”, ahogy Takáts Zsuzsanna állítja, és az ő férje amúgy nagyon jó ember.

Eleinte Kiss László is előre próbált menekülni: először mindent tagadott, aztán koncepciós perről beszélt, majd elismerte tettét, végül kényszerből bocsánatot is kért áldozatától. A volt úszókapitány elvesztette százhalombattai díszpolgári címét, lemondott alpolgármesteri pozíciójáról, majd a városi uszodáról is levették nevét és méretes fotóját.

Nem egy, hanem három

Az ügyhöz hozzátartozik az is, hogy valójában nem csupán egy áldozat volt, hanem három: mint megírtuk, Kiss és társai egy lányt sikertelenül próbáltak megerőszakolni, amiért Kisst fél évre ki is tiltották minden uszodából, és a válogatottból is kitették. Miután visszamehetett a vízbe, megerőszakolták Takáts Zsuzsannát, majd következő nap egy másik lányt is, de abban az ügyben felmentették őket arra hivatkozva, hogy a lány vallomása nem megbízható.

Kiss László két tettestársa, Lantos László és Várszegi Lajos ezidáig semmilyen megbánást nem tanúsított a nyilvánosság előtt. Sőt, mint láthatjuk, Lantos még perelni is akar “becsületének” megsértése miatt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »