DK: az összeomlás szélén áll a háziorvosi alapellátási szolgálat

DK: az összeomlás szélén áll a háziorvosi alapellátási szolgálat

László Imre felhívta a figyelmet arra, hogy a feltöltetlen praxisok száma már 280, így az a pár orvos, aki évente végez az egyetemen, nem tudja ezt feltölteni.

A párt egészségügyi kabinetvezetője a Hír TV Reggeli Járatá című műsorában emlékeztetett: a kormány 2010 óta ugyan 15%-kal többet fordít az egészségügyre, csakhogy az infláció az elmúlt 6 évben 17% volt. A Demokratikus Koalíció ezért azt javasolja, hogy 5 éven belül duplázódjon az egészségügyi dolgozók bére.

„A nyugdíjalapra tettek rá komoly pénzeket, túltervezték, 2013-ban 153 milliárd forintot, 2014-ben 184,7 milliárd forintot, 2015-ben a mostani állami számvevőszék beszámolója szerint közel 60 milliárd forintot irányítottak át a központi költségvetésbe. Ebből az összegből például, azt, amit kivontak a nyugdíj és az egészségügy területéről, és hadd tegyem hozzá, hogy ez, és az ehhez hasonló dolgok voltak azok ami, bocsánat az egyszerű kifejezésért, amik kiverték a biztosítékot. És nem biodíszletként marad ott az a DK-s képviselő társaság a parlamentben, hogy tehetetlenül lássa és nézze végig ezeket a dolgokat, amik ott történnek” – vélekedett László Imre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »