Disznóságok lehetnek Hold utcai piac felújításánál

Az LMP feljelentést tett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt a Hold utcai vásárcsarnok felújításával kapcsolatban – közölte Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő kedden az MTI-vel.

A politikus közleményében felidézte: a belvárosi piac több mint 220 millió forintos pályázati támogatást kapott a tanyafejlesztést szolgáló forrásból.

Sallai R. Benedek szerint azonban a támogatásból „egy félig kihasznált őstermelői pult – őstermelő nélkül – és számos luxusétterem fogadja a piacra látogatókat”, miközben 164 falu és 166 tanyagazdaság bekapcsolását, továbbá 300 féle tanyasi termék megjelenését ígérte pályázatban az V. kerületi önkormányzat három cége.

Szimbólum

Az LMP a Hold utcai piacot „a fideszes vidékfejlesztés tökéletes szimbólumának” tartja – írta. Rámutatott: a tanyafejlesztési program 2011-ben indult, célja, hogy javítsa a tanyán élő emberek életminőségét. A Hold utcai piac az egyik legnagyobb támogatási összeget, 226 milliót nyert el e forrásból.

Az LMP által kikért pályázati dokumentációban olyan információk szerepelnek, amelyek szerint 164 települést, 166 tanyagazdaságot kapcsolnak be a fejlesztésbe, és 300 féle tanyai termék piacra jutásához járul hozzá az új piac – mutatott rá, hozzátéve: a programcélok láthatóan nem valósultak meg.

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő szerint a pályázatért felelős Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter összejátszott Rogán Antal korábbi V. kerületi polgármesterrel, hiszen az elejétől kezdve nem rendeltetésszerűen használták fel a támogatást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »