Diplomaszerzésével gúnyolták Kunhalmit a kulturális bizottságban

Diplomaszerzésével gúnyolták Kunhalmit a kulturális bizottságban

Olyan sebességgel, ahogy a diplomáját sikerült megszereznie, talán megérteni is sikerül más dolgokat – így reagált az MSZP-s Kunhalmi Ágnes felszólalására a fideszes Pósán László a kulturális bizottságban, amelynek vendége Palkovics László oktatási államtitkár volt.

Pósán megjegyzésével arra utalt: Kunhalmin sokáig azért nem vehette át diplomáit, mert éveken nem tudta letenni az ehhez szükséges középfokú nyelvvizsgát. A szocialista politikusnak végül 2015 végén sikerült pótolni a hiányosságot. Kunhalmi egyébként azzal bőszítette fel Pósánt, hogy azt állította felszólalásában: nincs politikai akarat arra, hogy érdemi változások történjenek az oktatásban. Pósán szerint viszont a kormány komoly szándékait bizonyítja, hogy miniszteri biztost neveztek ki a Nemzeti Alaptanterv átalakításának felügyeletére. A kormánypárti politikusnak az sem nyerte el különösebben a tetszését, hogy Kunhalmi kritizálta: egy törvénymódosító javaslat szerint pedagógus szakképzettség nélkül is betölthető lenne a pedagógus munkakör bizonyos feltételekkel, vagyis ahogy fogalmazott: „pedagógus képesítés nélkül” lehetne oktatni gyerekeket. Pósán erre így válaszolt: „Valószínűnek tartom hogy vagy nem figyelt, vagy sokáig bűvölte a kis készülékét, de hát államtitkár úr világosan elmondta, miről van szó. Tessék legközelebb figyelni és akkor nem mond olyan butaságot, ami nem hangzott el.”

Hírdetés

A fideszes politikusnak nem ez volt az utolsó rendhagyó megjegyzése Kunhalmi felé, ugyanis azt is mondta: bár nem vitatja, hogy nem a kívánatos mértékben növekszik a pedagógus pályára jelentkezők aránya, „de azt meg ne gondolja tisztelt képviselő asszony, hogy csak azért, mert ez magas és emelt hangerőn elmondja, ettől holnapra megoldódik a probléma”.

Kunhalmi később ismét szót kért, hogy reagálhasson Pósán megjegyzéseire. „Pósán úr, a személyeskedés nem vall polgári mentalitásra, és sokat elárul az ön belső frusztrációiról” – mondta a fideszes képviselőnek, hozzátéve, hogy a diplomája megszerzésének időpontja semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy romlanak a gyerekek PISA-eredményei. Kunhalmi ugyanakkor azt is felemlegette, hogy a Fidesz frakcióvezetőjének, Kósa Lajosnak sem sikerült megoldania a diplomaszerzést. A parlament oldalán olvasható önéletrajza szerint valóban nincs diplomája Kósának, ugyanis csak az abszolutóriumot sikerült teljesítenie 1988-ban a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »