Dinnyét dobált a Tesco-nál, kitüntették a fideszes képviselő fiát

Fideszes képviselő fiát tüntette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az államalapítási ünnepnapon, miután az alacsony árak miatt egy Tesco-parkolóban dinnyéket tört szét.

Ifj. Pócs János jászberényi egyéni vállalkozó “a dinnyetermesztők érdekeinek kimagasló képviseletéért” kapott “Miniszteri Elismerő Oklevelet” augusztus 20-án a Földművelésügyi Minisztériumtól, írja az Átlátszó.

A vállalkozó neve azért lehet ismerős, mert az ő édesapja Pócs János fideszes országgyűlési képviselő.

Ifj. Pócs János azzal került a hírekbe, hogy július 27-én egy demonstráción az előzetesen megbeszélt ingyen dinnyeosztás helyett inkább mindegyiket összetörte. A rendőrök megbírságolták érte, mások pedig pazarlásnak nevezték tettét.

Kattintással letölthető a teljes lista

Fazekas Sándor miniszter azonban nem csak őt tüntette ki, hanem rajta kívül még ugyan ezt a díjat adta Szarvas Szilveszternek, a Pesti Srácok.hu főszerkesztő-helyettesének is “az agráriumhoz kapcsolódó tudósításaiért”. Igaz, mint kiderült, a Pesti Srácok 1,5 millió forintos szerződést kötött a Földművelésügyi Minisztériummal, minek keretében 12 darab leegyeztetett, ellenőrzésre beküldött agrárcikket tettek közzé. Erről az Átlátszó itt írt részletesen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »