Dinamitot találtak egy taxisnál Franciaországban

Robbanóeszközöket találtak egy, a párizsi régióban élő 23 éves férfinál, akit radikalizmus miatt nyilvántartottak a titkosszolgálatok – erősítették meg kedden rendőrségi források az Europe 1 francia kereskedelmi rádió értesülését. A férfit őrizetbe vették.

Az ügynevezett S-kartonnal rendelkező, taxisofőrként dolgozó férfit hétfőre virradó éjjel vették őrizetbe a Párizshoz közeli Boissy-Saint-Léger-ben.

A rendőrök azért állították elő a radikális férfit, mert azzal gyanúsították, hogy betört azon ügyfeleihez, akiket előzőleg kivitt a repülőtérre. A lakásában tartott házkutatás során két dinamitrudat és detonátorokat találtak.

A gyanúsítottat őrizetbe vették. A rendőrök elsősorban azt szeretnék megtudni tőle, hogy a robbanóeszközöket további betörésekhez akarta használni, vagy pedig más célja volt velük.

Az Europe 1 szerint a férfi mobiltelefonjában az Iszlám Állam zászlajának a fotóját is megtalálták a nyomozók, a gépkocsijában pedig három olyan útlevél és két személyi igazolvány is volt, amelyet múlt csütörtökön lopott el egy betörésnél, és feltételezhetően kereskedni akart velük.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »